Изберете стила и предназначението на градината

Последна редакция на 24/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 301 пъти

Когато разполагате с ограничено пространство, ще се наложи внимателно да подберете идеите си и да решите за какво искате да ползвате градината си. Имате най-разнообразни варианти, като ние ви предлагаме няколко от тях:

  • Решете дали имате нужда от красиво и тихо място, където да се отпуснете и да релаксирате. Или пространство за шумно събиране на барбекю с приятели.
  • Ако сте хоби градинар, може да се посветите на отглеждането на свежи подправки или дори няколко лехи зеленчуци.
  • За семействата с деца е подходящо градината да се превърне във великолепна детска площадка.

Всяка от тези опции ще изисква оформянето на пространството по определен начин или съчетаването на две или повече функции. Бъдете креативни, но и решителни, за да създадете най-удобният и красив двор, в който ще се чувствате щастливи.

Свързано:

Идеи за градина Как да оформим красиво малката градина

Ако имате къща с двор и градина, значи сте истински късметлии. Това пространство може да отнема от свободното ви време и да се нужда е от работа и поддръжка, но резултатите винаги си заслужават. Ако имате нужда от вдъхновение, ви предлагаме помощ - този чудесен двор с пространство за почивка и посрещане на гости. една от най-добрите идеи за малка градина е да създадете нещо като външна стая, летен хол, в който да пиете кафе, да разговаряте с приятели или да се отпуснете с книга в ръка. Този великолепен кът е създаден като в дъното на градината е изграден нисък дървен подиум. Той осигурява удобство и се почиства и поддържа по-лесно и бързо от тревата. На него са подредени градински мебели с мека тапицерия и ниска масичка за кафе. За да си осигурят естествена сянка, собствениците на този двор са запазили голямо дърво, което са оформили в елегантен ъгъл с малки камъни и праг. Камъчетата е много добро решение, когато искате да оформите външно пространство, тъй като не позволяват на бурените са завземат градината ви. Останала част от градината е оформена като чудесна морава със семпла пътека от каменни плочи. От двете страни, около оградата са направени малки лехи, в които са засадени цветя и зелени храсти.