Създайте уникален дизайн за малката градина

Последна редакция на 24/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 268 пъти

Ако не разполагате с голямо пространство, но все пак искате да имате красиви растения или лехи – бъдете краетивни и прецизни:

  • Заложете на големите кашпи или внимателно оформените лехи. Те ще направят двора подреден и спретнат и ще са по-лесни за поддръжка.
  • Увеличите пространството за цветята като поставите различни висящи саксии, красиво оформени стъпаловидни конструкции и разчупен дизайн, който ще придаде по-интересен вид на двора.
  • Бъдете креативни и създайте уникален дизайн с комбинация от декоративни стъпала, оригинални идеи за съдове за цветята, а защо не и малък фонтан. По този начин дори малката градина ще се превърне в уютно кътче за почивка.

Ако имате идеите, но не знаете как да ги осъществите, специалистите в озеленяването, регистрирани в MaistorPlus, са на ваше разположение. Задайте проект - услуга, предлагана напълно безплатно от нашия сайт, и ще получите различни предложения от майстори-градинари за най-оптималното оформяне на вашия двор. Сравнете, проучете профилите на кандидатите и препоръки за тяхната работа от предходни клиенти. Направете максимално информиран избор и се спрете на изпълнителя, който максимално покрива вашите очаквания.

Свързано:

Идеи за градина Как да оформим красиво малката градина

За да увеличите пространството в малката градина, създайте нива. Малки каменни стълби, ниска тераса или големи саксии на различни нива. Направете пътека с малки камъчета, по която да се придвижвате, без да се цапате с кал, когато преминавате през градината. Ние сме подбрали за вас този чудесен варинат на оформен ъгъл с три каменни стълби и зелени храсти. В малки кръгли саксии са засадени цветя. Има и малка каменна статуя, която е чудесен акцент, който привлича вниманието. Наслаждавайте се на вашето райско кътче, изпълнено с уханни красиви цветя. Напълнете малката си градина с цъфтящи растения и ароматни билки в саксии. Когато правите планове с какво да засадите градината си, представете си как ще изглежда тя през четирите сезона на годината. Много от цветята придават невероятен облик на градината през пролетта и лятото, но през есента местата остават пусти. Погрижете се в малката ви градина винаги да присъстват свежи цветове и преминалите цветя да бъдат заменени с нови. Поставете широка и плитка теракотена купа, от която птичките да пият вода, докато чуруликат в градината ви или им направете чудесна малка хранилка, в която да слагате семена и трохи. Грижете се за вашата градина и тя ще ви се отплати с прекрасни мигове на спокойствие и сред природата.