Балконче — цветен рай!

Последна редакция на 29/03/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 988 пъти

И накрая ако не сте привърженик на балконските мебели и ви се иска просто въздух и цвят бихте могли да превърнете вашият малък балкон в райски облак от ухания и цветове. Навярно ви изглежда лесно, но УВИ!

Красивите цъфтящи растения се нуждаят не просто от вода и светлина имат нужда от любов и много грижа. За сметка на това ще ви се отблагодарят с прекрасна атмосфера и колорит.

  • Преди да решите да закупите или посадите цветя трябва да научите кое цвете в кой период цъфти, за да имате постоянно цветен облак на балкона.
  • Изберете цветни сандъчета за вашите цветя, които да допълват цветната приказка. Закачете на парапета каскадни сакъзчета или петунии, така че да се разливат по него и да го обгръщат с многообразието си от цветове. Комбинирайте в едно сандъче различни видове – късо стеблени и пълзящи, така пространството изцяло ще бъде запълнено.
  • Подходящи за пода са керамични саксии в топли цветове. Изберете различни размери и форми можете да разположите високите полухрастовидни растения - най-отзад по-ниските навътре към жилищното пространство.
  • За пълно превъплъщение на балкончето в парченце поляна, можете да покриете пода с изкуствена трева или просто зелен мокет. 
  • И не забравяйте – с цветния облак у дома неизбежно ще се сдобиете и с нови съквартиранти – ще ги чуете докато се наслаждавате на вашия малък рай. Жуженето им е неизбежна част от цветната поляна.

Открихте ли вашия балкон някъде по-горе? Може би почти... Навярно парченце от № 1, друго от №2  и мъничко от №3. Ако имате нужда и компетентно мнение на специалист - консултирайте се с озеленителите, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка за проект в Maistorplus и се доверете на доказаните майстори. До 24 часа ще получите няколко оферти - сравнете ги и направете правилен избор.

Свързано:

Идеи за градина 5 идеи за градския балкон

Малък балкон, железен парапет, дървени, сгъваеми маса и столове, боядисани в бяло. Закачени на парапета сандъчета в бяло и синьо, претрупани от цъфтящи растения - бели петунии, азалия цикламена, хортензия синя, кралска бегония в розово и бяло. По пода на балкона са поставени саксии с цъфтяща лавандула и азалия. Върху масата са поставени две саксии от керамика в електриково и синьо, малка лейка в същия цвят върху бялата масичка.