Палетите и градинарството, защитени от дървени огради

Последна редакция на 28/03/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 6 532 пъти

Има ли по-красиви дървени огради от тези, които представляват естествени саксии за цветя? С палети можете лесно да постигнете този ефект и да впечатлите всичките си гости. Те създават идеална среда за малки градински цветя.

Вероятно вече сте се убедили, че разгледаните дървени огради от палети е точно това, от което се нуждае дворът ви. Ако наистина е така, не се колебайте да потърсите идеи и изпълнение от фирмите, регистрирани в MaistorPlus. В списъка ще откриете кратко представяне на специалистите и оставени оценки от предишни клиенти за качеството им на работа. В случай че искате да получите конкретни условия за реализирането на идеята си, можете да заявите проект безплатно и да сравните предлаганите цени от различните майстори.

Свързано:

Идеи за градина Дървени огради от палети - оригинални еко аксесоари за двора ви

На снимката пред нас виждаме вътрешен двор с правоъгълна форма, за който е въпрос на време да се превърне в очарователна градина. Личи се, че собствениците съвсем скоро са го разчистили от нежеланата растителност, каквато обичайно са превелите и вече има достатъчно светлина и пространство, за да се събути животът за нови цветя, а защо не и вкусни био зеленчуци. Реално две малки градинки вече са се случили тук. На преден план забелязваме две дълги правоъгълни саксии, направени от палети, чиито дъски са обработени с байц и боядисани в бял цвят. Самите палети влизат в ролята и на малки оградки. Кухините, образуващи се при съединяването на хоризонталните палетни дъски най-горе, са използвани като саксии. Там е поставена подходяща за отглеждане на цветя торфена смес, а в нея са посадени бели, червени и розови петунии, които на някои места в България са познати и като фунийки. Именно фуниеобразните им цветчета ги правят привлекателни за някои видове пеперуди, така че градинарите тук ще се радват скоро и на такива малки крилати приятели. Почвата в този правоъгълен вътрешен двор е тъмна, на отделни места, засега безразборно, из нея се виждат ниски зелени растения, някои от които може би очакват времето си, за да разцъфнат. В отдалечения от нас тесен край на двора се забелязва много ниска бяла декоративна оградка, съставена от няколко редуващи се свода с вертикални дъски.