Барбекютата на дървени въглища

Последна редакция на 01/05/2024 от Елица Мартинова

Източник

Всъщност, доброто старо барбекю на дървени въглища е това, за което повечето от нас си мислим, щом си представим пържола, направена на открито. То работи чрез класическия принцип - пали се огън, оформя се жар, добавят се дървени въглища и резултатът е идеална пещ за месо.

Малките барбекюта на дървени въглища са най-достъпният вариант. Заради компактните си размери те са подходящи и за хора, които живеят в апартамент, но държат да се оборудват с барбекю на терасата. Размерите тук варират според вида - между 60х40х80 см и 80х60х90 см, а цената на подобен тип барбекю е между 49 лв. и 130 лв.

Вижте още: Направи си сам невероятно барбекю пещ в 10 лесни стъпки

Свързано:

Идеи за градина Барбекю - цени

Отвори ли се дума за градински парти, чийто главен герой е барбекюто, то първата асоциация е за барбекю на дървени въглища. Сготвените на дървени въглища скара и зеленчуци имат неподражаем вкус с изсушаващ сетивата опушен завършек. Студена бира за летните месеци или бяло вино завършват идеално цялостната вкусна картина. На снимката, която ви показваме тук, виждаме семпло изпълнение на барбекю на дървени въглища, което е предназначено за ползване в градина. Както можем да забележим, конструкцията му е максимално олекотена, и когато то си изпълни функциите и бъде почистено, може да се сгъне и прибере. Изработено е с желязна рамка от по два крака в четирите ъгъла, към два от които са прибавени колела, което придава мобилност и допълнително удобство на барбекюто. В горната си част завършва със средно голяма открита скара, която се разпалва с помощта на дървени въглища. В задната част част на скарата е предвидена предпазна зелена стена с две къси страници отляво и отдясно. От двете страни на скарата виждаме по един помощен плот, изграден от по три къси летви от естествено светло дърво. Барбекюто е поставено върху циментова алея, а зад него можем да видим поляна с тревисти растения и средно висока свежа зелена трева.