Аранжиране на цветя в алпинеум

Последна редакция на 02/05/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 1 914 пъти

Красотата на алпинеумите кара не малко хора неистова да желаят да ги имат в дворовете си. Колкото и да ви изглежда трудно, направата на такова красиво кътче във вашата градина не е никак сложно. Трябват ви малко красиви камъни, почва, с която да създадете релеф, за да изпъква алпинеума, и красиви цветя. Как обаче да бъдат подредени те?

  • Хубаво е да не залагате на много високи растения. Може да изберете няколко за акцент – малка туя или декоративен лешник, но не и да прекалявате в тях.
  • Пълзящите растения в умерено количество са много добър вариант. Бръшлянът ще ви свърши чудесна работа. Освен това е и лесен за отглеждане. Единственият му недостатък е, че ще трябва редовно да го подрязвате, за да не задуши останалите растения, затова не прекалявайте с него. Бръшлянът ще ви осигури цветен зелен килим и няма да ви се налага да се чудите колко цветя ще са ви необходими, за да запълните целия алпинеум.
  • Засадете цветя (препоръчително по-далече от бръшляна, ако имате такъв). В алпинеумите много добре стоят туфи от лавандула, пламъчета, турти, сребърна или обикновена цинерария, мини рози и др.

Свързано:

Идеи за градина Правилно аранжиране на цветя в лятната градина