Аранжиране на дневната в годината на Заека

Последна редакция на 18/04/2024 от Ирена Петрова

Идеална е добре осветена, проветрива стая, в която всичко си е на мястото. Препоръчително е да използвате стайни растения, за да привлечете положителната енергия чи от растенията. Специалистите казват, че трябва да се избягват бодливи храсти или кактуси, а в жилищното пространство могат да се държат растения с добре закръглени листа. Използването на аквариуми също е добър вариант.

Друг важен съвет е да се уверите, че мебелите не са обърнати с гръб към вратите, като избягвате острите ръбове. Същото важи и за скулптурите, формата им не трябва да е заострена.

Китайската философия Фън-Шуй работи върху осем области за подобряване на живота — семейство (Джен), богатство (Сюн), здраве (Тай Ци), услужливи хора (Циан), Деца (Дуи), знание (Ген), слава (Ли), кариера (Kan) и партньорства (Kun). Препоръчително е при аранжирането на вашето жилище да се концентрирате само върху две или три от тях, за да постигнете максимални резултати.

В зависимост от областите, които избирате, трябва да бъдат включени определени видове материали, форми и цветове. Например, ако решите да подобрите семейната зона, трябва да включите дървения елемент и да се съсредоточите върху цветовете зелено, синьо. Ако искате да се съсредоточите върху зоната на богатството, ще трябва да използвате подобен дървен елемент, но да включите повече нюанси на лилаво, тъй като този цвят символизира просперитет.

Свързано:

Идеи за мебели Как да подготвим дома си за годината на Заека?