Декорирате без ясна предварителна идея

Последна редакция на 03/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 901 пъти

Спонтанните импулси са хубаво нещо, но само когато са съчетани с разумни и премислени последващи решения. Когато обзавеждате дадена стая, трябва да сте напълно наясно за какво ще ви служи тя. От това дали холът ви ще е просто място за релаксиране и събиране със семейството и приятели, или и офис, място за игра на детето и т.н., зависи и как е най-добре ще го декорирате. Ако трапезарията ви е помещение, в което ще се храните само при специални поводи, бихте могли да си позволите по-скъпи и светли материи, но ако е стая, в която децата ви ще вилнеят ежедневно, това няма да е добър избор.

В случай че не се чувствате сигурни в преценката си за обзавеждането, е чудесна идея да потърсите помощта на специалист. Професионалните интериорни дизайнери, регистрирани в MaistorPlus, с радост ще ви помогнат да създадете мечтания си хармоничен и уютен дом. Вие само трябва да заявите проекта си и в кратки срокове ще получите конкурентни оферти от изпълнители близо до вас. Вземете информирано решение дали и кого да наемете, като проучите бизнес профилите на кандидатствалите, техни досегашни проекти и отзиви от клиенти. Можете да поканите няколко майстори на оглед и ако сред тях е този, който отговаря на изискванията ви, започнете съвместна работа по проекта ви. След финала оставете своя отзив в платформата. 

Свързано:

Идеи за мебели 4 грешки, които да избягвате, за да запазите уюта и хармонията в дома си

На колажа виждате две изображения на всекидневни. Но и при двата примера още на пръв поглед се забелязва, че нещо не е наред. Насред холната мебелировка се появяват и елементи от детска стая. В примера вляво това се оказва напълно дисхармонично. Пред нормалния диван е поставена малка детска масичка, а под нея килимче в същия стил. На канапето вместо декоративни възглавници са намерили място три плюшени играчки. А до него на стол са поставени няколко книги, които по-скоро са на родителите, а не на малкото човече. Направен е опит за свързващ елемент между стиловете, като на стената са поставени картини в черно и бяло, но с детски елементи. Резултатът е пълна еклектика, липса на уют и място, в което трудно да поканите гости. Примерът вдясно е малко по-добър. Тук в един от ъглите на хола е отделено място изцяло за малчугана. Малка масичка с малки столчета, палатка, меко килимче върху общия по-голям килим. Цветовете са бледи и лесно комбиниращи се с всичко останало.