Вратите като необичаен акцент

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 846 пъти

Нищо не крещи по-силно “рустик” от една красива, масивна врата. Чудесен вариант в случая е така наречената “хамбарна врата”. Тези врати стават все по-популярни през последните няколко години и са страхотни по няколко причини. 

  • Първата е, че те могат да спестят място. Как? Тези врати обикновено са с плъзгащ се по стената механизъм, а не с традиционния отварящ се и затварящ. Разбира се, ще ви е нужна достатъчно стенна площ, за да може да инсталирате вратата. Но пък хубавата новина е, че тя може да се превърне в чудесен вариант за малки помещения, където всеки сантиметър подово пространство е от огромно значение.
  • Въпреки че най-често са изработени от преработено дърво, хамбарните врати са претърпели огромно развитие и сега се предлагат в различни видове материали. Ако търсите традиционния рустик стил, разбира се, се придържайте към дървената врата. Но ако искате да постигнете малко по-разчупен интериор, можете да заложите и на метална врата, например. 
  • Можете също така да използвате винтидж врати, монтирани на плъзгачи. Така също ще постигнете доста интересен облик, но без да използвате нещо по-масивно и голямо като традиционната хамбарна врата.

Свързано:

Идеи за мебели 5 лесни и креативни начина да внесете рустик стила във вашия дом