Неправилно разполагане и съчетаване на много ярки цветове

Последна редакция на 26/04/2024 от Мария Неделчева
Източник | Видяно 818 пъти

Когато интериорът ви съчетава няколко по-ярки цветове, има едно основно правило - никога не ги използвайте в еднакви количества. Направете един основният цвят, след това втори в по-малко количество, и другите - в акценти. Основният цвят трябва да заема минимум 60% от пространството. Естествено, дори и ярките тонове трябва да си отиват.

  • Дори да спазвате правилото, пак не можете да вземете всеки цвят, който ви допада, ако той не се вписва на фона на останалите. Някои контрасти могат да излязат накрая като лош вкус и да дразнят окото, вместо да подтикват към релакс у дома.
  • Ярките цветове трябва да бъдат и поддържани правилно, за да изглеждат добре дълго време. Прекалено ярките цветове дразнят и зрението.

Ако все още имате колебания или нужда от помощ в избора на зветове и прилагането им в дома си, интериорните дизайнери, регистрирани при нас, са готови да ви помогнат. Заявете своя проект, напълно безплатно, и в кратки срокове ще получите оферти, които да сравните. Предвариетелно ще можете да разгледате профилите на кандидатствалите изпълнители, както и да прочетете препоръки от предишни клиенти, които да ви помогнат да вземете максимално информирано решение с кого да работите. 

_____________________________________________________________________________

Тази статия ти хареса и искаш да създаваш подобно съдържание за MaistorPlus? Кандидатствай за позицията Автор на уеб съдържание, като изпратиш CV и кратко мотивационно писмо на hr@maistorplus.com. Очакваме те!

Свързано:

Идеи за мебели Шест грешки при избора на цветове за дома