Отворените рафтове - актуални и функционални

Последна редакция на 24/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 731 пъти

Ако сте обновили декора в кухнята си със свежи, модерни цветове и акцентна стена, е време да добавите и още малко движение и жизненост. Последната тенденция в дизайна на кухнята, която тотално измества шкафовете, са отворените, плаващи рафтове. Този вид "олекотява" стила на кухнята, като създава визуално пространство. Изисква обаче и малко повече подреденост и по-добра организация на вещите, които обикновено се трупат в шкафовете. 

  • Вместо окончателно да се отървавате от шкафовете в кухнята, запазете по-високите, горни такива. Опитайте се да актуализирате декора на кухненската стена, като поставите един или два плаващи рафта. 
  • Плаващите рафтове се предлагат в много стилове и са лесни за инсталиране.
  • Поддържайте елементите върху тях подредени. Не претрупвайте рафтовете и се старайте да си подхождат по цветове. 
  • За по-голяма промяна свалете вратите на един или два кухненски шкафа и боядисайте или тапетирайте задната част на шкафа. Така ще си създадете нов отворен рафт. За да придадете още повече жизненост на шкафа, сложете LED осветление под него. Ако има проблем с окабеляването на шкафа, можете да заложите на светлини с батерия.

Вижте още: Сравнение на цени - колко струва да си направим сами, да си купим готови и да си поръчаме изработка на плаващи рафтове

Свързано:

Идеи за мебели Как да освежим и декорираме стените в кухнята по 5 различни начина?