Нека да е цветно

Последна редакция на 02/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 2 345 пъти

Още едно предимство на палетния ви диван пред конвенционалните решения. Нанесете свеж и ярък цвят, като комбинирате с контрастни и весели възглавници. Не забравяйте, че дървото все пак е доста твърдо, така че подберете дебели и пухкави основи за сядане.

Когато решите, че ви е нужна промяна, можете лесно да промените цвета на дървеното си канапе и да внесете съвсем нова атмосфера в дневната.

Вижте още: Практични вещи от палети за дома

Свързано:

Идеи за мебели Да си направим диван от палети. Толкова е лесно!

Три различни варианта за цветно превъплъщение на вашия диван от палети можете да откриете на този колаж от снимки. Палетите, служещи като основа за разнообразни мебели и декорации в дома и градината, могат да бъдат оставени в натуралния си вид, без специална обработка, ако искате да постигнете рустик или провинциално внушение. Когато обаче искате по-колоритно настроение, заложете на любимите си цветове, били те по-неутрални или наситени. Да видим на какви цветови решения са се спрели собствениците на диваните от палети, които виждаме тук. Поглеждаме първо към голямата снимка отляво, за да попаднем в част от дневна, залагаща на диван с боядисани в бяло палети, сив дюшек на сиви райета, за сядане, и бели и сиви възглавници. Стените са бели, а на тази отсреща са монтирани няколко кубични бели чекмедженца, над които пък има модернистична черна библиотека, книгите по която изглеждат така, сякаш успяват да преодолеят гравитацията. Продължаваме със снимката горе вдясно, където атмосферата е далеч по-цветна. Полетните дъски са боядисани в червени, розови и оранжеви нюанси. Върху тях е поставен губел с цвят на старо злато, който от своя страна е основа за възглавници в сиви, бели и сини тонове. На снимката долу вдясно палетите, от които е изработен поредният показан диван, са в тъмнокафяв цвят, който е дублиран и от част от възглавничките върху бялото му покривало.