Кухненска маса на колелца

Последна редакция на 28/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 7 929 пъти

Те са по-големи и могат да се използват и като допълнителен плот за работа. Най-разпространените модели представляват тясна маса с дървен плод, два до три рафта и колелца за лесно придвижване на две или повече от крачетата.

  • Евтините модели на подобен тип обзавеждане започват от около 190-200 лв, най-често са изработени изцяло от дървен материал и са по-тесни и компактни. Размерите им са малко по-големи от тези на етажерките – 90-100 см. височина, 100-120 см. дължина и около 45 см. широчина.
  • По-големите модели могат да достигнат от 250 до 400 лв. Освен по-удобни, те са изработени и от по-разнообразни и масивани материали. Също както етажерките могат да бъдат ползвани като практични маси или като подвижен поднос за сервиране на гости, чудесно допълнение към всяко градинско барбекю. 

Виж още: Практични идеи за малък кухненски остров

Свързано:

Идеи за мебели Подвижни кухненски острови - цени и идеи

Подвижните кухненски острови, които имат колелца са великолепно приспособление, което можете да местите в зависимост от нуждите си. Те могат да бъдат бутнати до стената или дори прибрани под масата. Ще ви осигурят много място за работа или маса за хранене. Мебелите на колелца ви се виждат грозни? За да развенчаем този мит сме ви подготвили тези два чудесни примера за изключително стилни маси, изработени от дърво. Първият такъв плот е по-масивен и в бяло. Съчетан е със столове, но има много различни функции. Оборудван е с три различни по размер чекмеджета, като и две шкафчета. Отделно от това има поставка за подправки и буркани от една страна, заедно със закачалка за кърпи, и стойка за домакинско руло от другата. Всичко това го прави безкрайно функционален и чудесно решение за лятна кухня, например. Вторият модел е по-отворен, но също толкова красив. Изработен е от масивно дърво и има две чекмеджета, както и два големи рафта. На подобен тип рафтове може лесно да се допълнят кошове, които да съберат всичко нужно. Отстрани също има поставки за кърпи, а дизайнът му определено грабва окото - красиво тъмно дърво и елементи от желязо, великолепна комбинация и стилна визия. Големите му колела позволяват свободното преместване и удобно лавиране на различни повърхности.