Визия, съобразена с помещението

Последна редакция на 29/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 697 пъти

За идеалната визия и перфектния интериор, вземете под внимание размерите и спецификите на помещението. Ако дневната ви е малка, с ограничена светлина, заложете на светлите стени и контрастните мебели. Декорирайте с малки детайли, които ще създадат акцент. В случай че  разполагате с по-просторна стая, можете да подходите по-смело и да изберете тъмни основи, които ще внесат доза драматизъм. Комбинирайте ги с по-светли елементи в обзавеждането и по-едри детайли, които да привличат вниманието и да създадат многпластност.

Ако въпреки тези съвети не можете да си представите идеалния вариант за вашето жилище – обърнете се към опитните интеиорни дизайнери, регистрирани в MaistorPlus, които с радост ще създадат перфектния проект за помещението ви. Изпратете своя проект, напълно безплатно,  и получете различни предложения от професионалистите в бранша, сравнете ги и изберете оптималното за вас!

Свързано:

Идеи за мебели Как успешно да приложите монохромен дизайн в дневната

Вдъхновена от сухия климат на Сахара, както и цветовете на пустинята, тази дневна е една екзотична вариация на монохромния стил, за който ви разказваме днес. Освен цветовете, в този дизайн има вкарани елементи от източната култура, както и декорации с животински мотиви - в случая благородните слонове. Основната идея е, че е избрана една гама от цветове - оранжево, червено и кафяво, и целият интериор е ориентиран около тях. Подът е е от красиво тъмно дърво, едната стена е боядисана в цвят на червен портокал, а другата в пясъчно бежово. Материите и мотивите, също играят съществена роля тук. Платовете са по-груби и не обработени, а шарките са типично африкански. Чудесният оранжев фотьойл оформя великолепно място за четене и почивка, а трите малки масички от тъмно дърво са много практично, интересно и оригинално решение. Те създават стъпаловидност в интериора, като го правят по-разчупен. Мотивът със слонове се среща на няколко места - основата на лампата, статуетката на пода и графика, окачена на стената. Изборът на такъв елемент обединява помещението и може да продиктуван от много фактори - дизайнерско решение, хоби или просто любимото ви животно, щампа или мотив. Ниската дървена масичка допълва концепцията и предоставя допълнително място за декорации. Металните елементи от дизайна са избрани в нежни медни и златни отблясъци, които да доиградят цялостната визия.