Пластмасовите градински пейки са изключително достъпни

Последна редакция на 27/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 4 309 пъти

Пластмасовата градинска пейка е може би най-често срещаното решение за българската градина и двор. Тя е лека, устойчива на влага, а освен това е и изключително достъпна алтернатива на по-луксозните предложения от дърво или метал. Огромното разнообразие от цветове на пластмасовите пейки ги прави приложими във всеки тип двор, а техният основен недостатък е, че са лесночупливи и избеляват на слънце.

  • Цените на градинските пейки от пластмаса са между 30 и 100 лв. в зависимост от размера и дизайна на конструкцията.
  • Средната цена за пластмасова пейка е 60-65 лв.
  • Ниската стойност на този тип градински мебели ги прави леснозаменими, поради което много домакинства избират да подменят градинското обзавеждане през няколко години, вместо да инвестират в значително по-скъпите пейки от дърво или метал.

Виж още: Барбекю - цени

Свързано:

Идеи за мебели Градински пейки – цени

Ако сте решили да обновите градинското обзавеждане, но сте притиснати от относително малък бюджет, заложете на мебели от дърво или пластмаса. Те са леки, практични и изключително удобни, като се предлагат в огромно разнообразие от форми и размери, така че да паснат на всеки тип двор. Сред предимствата на този вид градинско обзавеждане са невероятната здравина и ниската цена. Въпреки това обаче, можете да откриете пластмасови градински пейки във всякакви размери и цветове, така че да направите обстановката в двора наистина гостоприемна и красива. Тук например собствениците залагат на удобна бяла пейка с класически дизайн, която може да бъде съчетана, както със семпли и изчистени декорации, така и с наистина стилни и ефектни аксесоари. За целта пейката е допълнена от меко одеяло в приятни зелени нюанси, така че собствениците да могат да се отдадат на заслужен релакс с приятна книга и чаша студен чай в ръка. В примера, който ви показваме днес, пейката е поставена на кокетна веранда, като контрастира смело на тъмната подова настилка и черната дограма. В близост до нея са подредени артистични вази и красиви саксийни растения, които вдъхват живот на екстериора и допълват усещането за уют. Вие на какъв тип пейка бихте заложили за своя двор?