Съвременни материали за маса за кухнята – елегантни и удобни

Последна редакция на 17/05/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 682 пъти

Кухнята е място, което трябва да бъде не само практично, но и красиво. По тази причина масите могат да са и от други материали като:

  • Стъкло

Маса с плот от стъкло поради прозрачността си, визуално не претрупва помещението, като в същото време не отстъпва по функционалност на своите аналози. Самото стъкло може да бъде напълно прозрачно или матирано, с някакъв мотив дори. Краката на масата могат да са от всякакъв материал, но металът е най-подходящ. Такава маса се вписва идеално в интериора в стил минимализъм и Хай-тек.

  • Ламинат

Това е най-евтиният, но в същото време краткотраен материал за повърхност на маса. Повърхността от ламинат може да имитира всякаква текстура. Но не е издръжлива на механични повреди и често се появяват мехурчета от влагата и водата.

  • МДФ (дървесновлакнести плоскости със средна плътност)

Изключително издръжлив материал, който е почти толкова добър, колкото дървото по свойства. При правилна грижа масата обикновено може да се нарече вечна.

  • Пластмаса

Пластмасовите маси са в сравнително нисък ценови клас. Те са подходящи за еклектично организирани кухни, могат да бъдат във всякакви форми и цветове. Устойчиви са на влага, но с времето могат да имат пукнатини или просто да се счупят.

Свързано:

Идеи за мебели Наръчник за избор на маса за кухнята