Каква форма на масата да изберем?

Последна редакция на 26/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 682 пъти

Формата на масата може да бъде както традиционна, така и нестандартна. Днес в кухнята се ползват предимно маси с квадратна, правоъгълна, кръгла и овална форма, въпреки че някои дизайнерски колекции предлагат такива с доста причудливи форми, чието удобство е под въпрос. Каква форма е за по-предпочитана във всеки отделен случай?

  • Правоъгълна маса е истинска класика.

Тя е удобна, може лесно да се постави до стената или в центъра на кухнята. Освен това има много сгъваеми, плъзгащи се и трансформиращи се маси.

  • Квадратните маси са едни от най-просторните.

В допълнение, те значително спестяват място за малки кухни. Намирайки се в ъгъла, ще бъдат отличен вариант за семейство от 2 души, а квадратна маса в центъра с минимална странична дължина 90 см., вече е чудесен вариант за четиричленно семейство. За големи фамилии с просторна кухня е подходяща квадратна маса за 8 души.

  • Кръглата и овалната маса прави интериора на кухнята по-интересен.

Такава маса е безопасна, защото няма ъгли. Освен това тя може да побере много повече хора, отколкото правоъгълна със същата площ. В магазините се предлагат кръгли маси с възможност за трансформация. Основен недостатък е, че те не могат да бъдат опрени до стената.

Вижте още: Кухненски маси - цени

Свързано:

Идеи за мебели Наръчник за избор на маса за кухнята