Минимализмът е идеалният стил за всяка квартира

Последна редакция на 02/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 654 пъти

Минималистичният интериорен дизайн е лишен от излишни предмети. Той е семпъл, изчистен и много комфортен, особено предпочитан от млади хора, работещи ежедневно в шумна корпоративна среда, тъй като донася така необходимата доза спокойствие в края на работния ден.

  • Подобен стил е подходящ за всяка квартира, тъй като изисква минимално количество компоненти в обзавеждането, но съсредоточено запазва и разгръща уюта и практичността в заобикалящата ни среда.
  • Минимализмът е щадящ към околната среда и може да бъде екологичен, ако се използват рециклирани и натурални материали като дърво, камък, хартия и памук. 

Виж още: Освободете се от ненужните вещи, които заемат пространство!

Свързано:

Идеи за мебели Как да внесете индивидуалност и чар в квартирата си

Минимализмът в интериора като стил става все по-предпочитан в днешни дни, особено от вечно заетите и работещи в голяма и шумна среда хора. Този тип интериорен дизайн, освен много комфортен и ненатоварващ окото и ума, е също и екологичен и полезен както за самите нас, така и за околната среда, тъй като се характеризира с употребата на минимално количество мебели и вещи. Често предпочитани са натуралните елементи и рециклирани материали като хартия, дърво, камък, памук. В тази красива семпла дневна наблюдаваме минимализмът разгърнат в пълния си блясък. Тук мебелите са в минимално количество - виждаме семпъл комфортен диван в бяло с малко възглавнички в бежово-жълт цвят, малка кафе-масичка от рециклирано дърво в средата на стаята и две по-малки масички, служещи за поставки за изчистените лампи с красива форма и нежен дизайн. От тях е осигурена нежна приглушена светлина, която внася необходимата доза уют и спокойствие, а свежата растителност върху масата е необходим компонент върху естествената дървена маса. Тук няма масивни мебели и излишни предмети, няма картини по стените, нито шкафчета, отрупани със сувенири и излишни вещи. Семплият дизайн е всичко, от което тази стая има нужда.