Материалът е от значение

Последна редакция на 20/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 484 пъти

Материалът, от който е изработена вратата ще се отрази пряко върху нейните характеристики - включително издръжливост, поддръжка и външен вид. Изборът на материал също ще определи цената й. Повечето врати на пазара са изработени от дърво, стомана или от фибростъкло, а много модели притежават панели и имат възможност за добавяне на стъкло. Декоративното стъкло е допълнителен разход и ще се предлага в най-различни модели, включващи текстури, наклони и други.

  • Дърво. Красота на традиционните врати от дърво е безспорна. Тя придава класически вид и семпъл дух на жилището. Вратите от дърво се предлагат в много стилове и опции като различни видове дърво, стилове панели, декоративно стъкло, акценти и украшения. Въпреки всички ползи, този избор има и един недостатък - тези врати обикновено са по-скъпи.
  • Стомана. Стоманените врати обикновено са по-достъпни от тези, изработени от други материали. Вратите от първокласна стомана са изключително издръжливи - те няма да се изкривят или напукат и със сигурност ще допринесат за безопасността на дома ви. Повечето такива врати се отличават с гладка повърхност, така че външният вид е ограничен до дизайна на панела и цвета на боята. Стоманените врати могат да включват изолирана сърцевина, която да помогне за енергийната ефективност.
  • Стъклопласт. Този тип врати се отличават с реалистичния вид на оцветено дърво с различи текстури, както и гладка повърхност на панела. Тези енергийно ефективни врати са издръжливи и лесни за поддръжка и се предлагат в разнообразни ценови диапазони. Вратите от стъклопласт имат не само естетическа привлекателност, но предлагат и широка гама от стилове на панелите, множество варианти за стъкло и покритие. Те са устойчиви на атмосферни промени и няма да ръждясват или корозират.

Вижте още: Колко струва успешният ремонт на дограма у дома?

Свързано:

Идеи за мебели Основни правила при избора на входна врата