Избягвайте да публикувате в социалните медии

Последна редакция на 10/05/2024 от Ирена Петрова

Може да е ужасно изкушаващо да разгласите всяка подробност от пътуването си в социалните мрежи, но винаги е по-добре да помислите за последствията от думитедействията си, особено когато става въпрос за посочване на това кога домът ви ще бъде необитаем. Като обявявате във Facebook кога ще отсъствате през лятото, това също така разгласява на света кога домът ви ще стои празен. Един ловък крадец би могъл да си състави график, като следи движението на хората в социалните мрежи - така че може би публикувайте снимки от почивката си, едва след като се върнете от пътуване.

И още нещо: може би не сте се замисляли за това, но GPS системата в автомобила ви може да послужи като червен килим към празния ви дом за евентуални крадци. Ако оставите GPS системата в колата си на видно място на летището или на паркинга на хотела, тя става лесна мишена за крадците, които не само ще проникнат и ще откраднат колата ви, но и ще я използват, за да стигнат направо до празния ви дом и да си потърсят ценности. Ако имате преносим GPS, не го оставяйте в колата, когато пътувате.

Ако е вграден, премахнете или променете настройката "Начало", така че да води до произволно място (например парк, търговски район или адрес на фирма), за да сте сигурни, че никой няма достъп до празния дом, докато отсъствате.

За всякакви услуги, свързани с контрол, достъп и сигурност, свържете се с нашите специалисти.

Свързано:

Как да защитим дома си преди предстоящата почивка?