КАК РАБОТЯТ СИСТЕМИТЕ ЗА ЗОНИРАНЕ?

Последна редакция на 20/04/2024 от Мартина Маринова
Източник | Видяно 452 пъти

Зоните в къщата трябва да бъдат създадени, като се вземат под внимание различни фактори: индивидуални температурни предпочитания, размер на прозореца и посока на слънчевата светлина, подови настилки и предназначение на помещението (кухня/фитнес/офис). Също така е важно да решите къде искате да поставите контролната точка на зоната за ваше удобство.

Като един от лидерите в областта на газовите котли, Immergas предлага контролер за управление за зони, който комуникира чрез индивидуални термостати, инсталирани в жилището, давайки възможност за управление на температурата в различните зони. Контролът на температурата във всяка зона използва по-малко енергия, а това води до повече икономии. За да се повиши или понижи температурата в определена зона, трябва само да се промени заданието на свързания към нея термостат.

Изискването от термостата на съответната зона, се подава към контролера за зониране, който активира съответния механизъм за отваряне (задвижка) на зоната (кръг), а другите зони остават неактивни, ако нямат изискване от прилежащ термостат. Контролерът за управление на зони от Immergas е съвместим с всички модели газови котли на марката, работещи с модулационни термостати CAR V²  (Victrix Tera, Victrix Omnia, Victrix Zeus/Zeus Superior, Victrix Maior TT, Victrix kW TT, както и сериите Plus) и комуникира подадената информация директно към инсталирания котел в жилището.

Зониращият контролер може да работи с до 4 модулационни термостата CAR V² или с минимум 1 брой за основната зона и 3 броя on/off термостата (Tybox). Освен това, той може да управлява до 4 помпи на директни зони или 2 зони, от които една директна (висока) и една смесена (ниска), със съответния трипътен смесителен вентил.

Свързано:

KАК ДА СПЕСТИТЕ ЕНЕРГИЯ И ДА УВЕЛИЧИТЕ ТОПЛИННИЯ КОМФОРТ СЪС СИСТЕМА ЗА ЗОНИРАНЕ – ОПТИМАЛНОТО РЕШЕНИЕ ЗА КОНТРОЛ НА ТЕМПЕРАТУРАТА У ДОМА