КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ СИСТЕМИТЕ ЗА ЗОНИРАНЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА ОТОПЛИТЕЛНАТА ИНСТАЛАЦИЯ?

Последна редакция на 24/04/2024 от Мартина Маринова
Източник | Видяно 470 пъти

Всеки собственик на жилище желае  да повиши нивото на комфорт, като същевременно пести енергия. Отличен метод за това е чрез обособяването на различни температурни зони. Повечето двуетажни къщи например, имат температурна разлика от 8 °C до 10 °C между горния и долния етаж, а при други по-големи жилища, се усеща голяма температурна разлика между единия и другия край на дома.

Системите за зонален контрол позволяват едновременното контролиране на температурата в различни части на дома. Това е чудесно решение за всеки, който рядко използва всички стаи в дома си или има членове на семейството, които са с различни предпочитания за стайна температура. В допълнение към повишаването на вашия комфорт, системите за зонален контрол удължават експлоатационния живот на вашата отоплителна система, която няма да е необходимо да работи на оптимален капацитет и по този начин се облекчава нейното натоварване. Използването на програмируеми или интелигентни термостати, които комуникират със ситемата за зониране, допринасят още повече за нейната ефективност.

Свързано:

KАК ДА СПЕСТИТЕ ЕНЕРГИЯ И ДА УВЕЛИЧИТЕ ТОПЛИННИЯ КОМФОРТ СЪС СИСТЕМА ЗА ЗОНИРАНЕ – ОПТИМАЛНОТО РЕШЕНИЕ ЗА КОНТРОЛ НА ТЕМПЕРАТУРАТА У ДОМА