Фитбити и малки изобретения

Последна редакция на 02/05/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 527 пъти

Това да можем да използваме фитбита си като аксесоар за сън, набира все по-голяма популярност сред хората, които имат тези джаджи. Много от умните часовници за ръка вече предлагат функции, чрез които човек може да осъществява мониторинг на своята физическа дейност 24/7. Така вече можем да измерваме пулса си и други телесни показатели, които имат отношение към съня. А също така и да наблюдаваме времето, в което сме спали, неговите етапи и др. Фитбитите разполагат още с предимството да бъдат навсякъде с нас, но далеч не изчерпват предложенията на пазара за умни помощници за сън.

  • Бялото изобретение на снимката например е конструирано специално, за да контролира начина, по който използваме компютъра и смартфона си. Често, човек вечер не може да заспи, защото скролва автоматично из социалните мрежи или интернет, но с това устройство тази дейност вече е контролируема. Така вече съвсем спокойно можем да разчитаме на това, че ще спазваме графика си за сън по-добре. Устройството автоматично би ни изключило от интернет, когато приближи зададения час.
  • И най-накрая, ако желаем да подходим една идея по-научно към показателите си за сън, с помощта на технологичните ленти за сън, лесно можем да измерваме показатели като дишане, сърдечен пулс или мозъчна дейност чрез сензори. Изобретението предлага още способ да генерираме доклад с данни, чрез който можем да анализираме и променим сънните си навици. 

Вижте още: Умна джаджа зорко бди над съня ни, спасява от безсъние

Свързано:

4 технологични изобретения за по-добър сън вкъщи