Започнете със създаването на волиерата за домашния ви любимец

Последна редакция на 16/04/2024 от Патриция Симеонова

Подът във волиерата не трябва да бъде студен, като това е важно за здравето на вашето куче. Сред другите изисквания за качеството на покритието на загражденията за големи и средни кучета са издръжливост, водоустойчивост и лесно почистване. Ако смятате да покриете с асфалт, имайте предвид, че ще е студено и е добре да има поне частична дървена настилка, където да лежи вашият пухкав приятел (150х200 см). Дървото трябва да бъде изгладено, да се премахнат всички стърчащи елементи, да се третира срещу насекоми и изгниване.

Всеки проект на заграждение за куче ще изисква осветление, достатъчно висока ограда, място за спане и почивка на кучето - къщичка. Ако решите от четирите страни да бъде заградено с ограда, то при силен вятър и сняг, на кучето ви няма да му бъде особено комфортно. Ето защо се препоръчва да има две или три плътни страни. Това може да са тухли, дъски, OSB плоскости, закрепени върху метална рамка. Важно е домашният любимец да не може да избяга като изкопае дупка. Затова ви препоръчваме да има бетонен бордюр в долната част. Покривът може да бъде изграден от ламаринени плоскости, керемиди или друг материал, който ви допада.

Осигурете на домашния си любимец комфорт и уют, тъй като той го заслужава напълно. Потърсете съдействието на опитен професионалист, ако не смятате, че разполагате с необходимото време или умения. Заявете своя проект в MaistorPlus – мястото, събиращо специалисти в различни области, и изберете най-подходящата оферта между изпратените.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направи си сам: Волиера за куче