Как се монтира

Последна редакция на 05/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 5 541 пъти

След като сте поставили скарата, вземете още веднъж размерите, за да се уверите, че всичко е наред.

Би трябвало най-трудната част да е вече зад гърба ви. Повечето летви за дървена ламперия се продават със странични нарези, така че всяка следваща да влиза в предходната. Изключение правят по-широките дървени плоскости, които са предвидени да се монтират с фуга помежду си. Ако сте се спрели на такива, следвайте инструкциите на производителя за разстоянието, което трябва да оставите между летвите.

Подберете пирони с точния размер и заковете ламперията. Най-често срещаният метод, който е подходящ и за неспециалисти, е да заковете плоскостите за дървена ламперия към скарата. Значително по-удобно би било, ако разполагате с пистолет за пирони.

Ако главите на пироните, които неминуемо ще се виждат, ви дразнят, има начин да ги прикриете. При рязането на летвите за ламперията със сигурност са останали дървени стърготини. Смесете ги с прозрачно лепило за дърво и нанесете тънък слой върху дупките. Така че да успеете да ги скриете, а след лакирането или боядисването, неравностите няма да личат изобщо.

Вижте още: Седем хитри идеи къде да държим велосипеда си у дома

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Как да си направим сами дървена ламперия