Какво ви е нужно

Последна редакция на 21/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 907 пъти

Добре е да започнете с избора на стъкло за своята стена. Размерите му, разбира се, могат да варират според проекта ви. За предпочитане е да се спрете на закалено стъкло, за да бъдете сигурни в устойчивостта.

За рамката на вашата стена ще са ви необходими дървени летви. Дебелината и размерите им зависят от големината на съоръжението – колкото по-голяма стена сте планирали, толкова по-здрави летви трябва да изберете.

При изработката на проекта ще ви е нужен и резервоар, който лесно може да се направи от подръчни материали, като леген или ваничка с подходящите форма и размер.

От особено значение за реализацията на новата ви водна стена е каква водна помпа ще подберете. Важно е тя да бъде с голям дебит, така че да е в състояние да изхвърля водата до горната част на стената.

Предвидете си и тръби. Размерът и дължината им зависи отново от големината на проекта, но най-грубо казано ще ви бъде нужен материал колкото половината от периметъра на стената ви, защото крайната ви цел е да направите Г-образна рамка, която да минава по очертанията на страничнатa и горната част на рамката. За горната част на тръбната рамка трябва да приготвите Т-образни колена. Третият им, допълнителен, изход трябва да сочи към стъклото. Именно през тях водата ще достига до импровизирания прозорец и ще създава ефекта за водна стена.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Как да направим декоративна водна стена