Вдъхнете нов живот на черно-белите снимки у дома

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 808 пъти

Провокирайте творческата си страна с тази креативна идея, която ще накара любимите ви снимки и картини да оживеят по стените!

  • За постигането на оптимално добър резултат, редактирайте някоя от любимите си фотографии, така че да я направите черно-бяла или поне значително да приглушите нюансите й. Тази стъпка е важна, за да може на по-късен етап вашата намеса по снимката да изпъкне, без да я направи твърде шарена или претрупана.
  • След това подберете конци за гоблени в подходящи нюанси и пришийте внимателно към онези участъци от снимката, които искате да подсилите и „съживите“. Най-често това са цветя или други елементи, които по-скоро допълват основния образ на снимката.
  • Този наглед елементарен подход ще направи фотографията много по-красива и интересна, затова не се колебайте, а си направете сами подобна впечатляваща декорация, като не забравяте да споделите с нас резултатите!

Вижте още: Направи си сам бюро от палети с библиотека

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 5 интригуващи начина да освежите облика на скучните предмети у дома

Снимките не са само приятен начин да запазим завинаги любимите моменти с близки и приятели, но могат да се превърнат и в ефектна декорация за дома, която ще изненада приятно вашите гости. За да направите този елемент още по-красив и вдъхновяващ, използвайте цветни конци за гоблени, така че да му придадете невероятен креативен завършек. Как? Първо изберете любимата си фотография и я направете черно-бяла. След това принтирайте в избран от вас размер и огледайте внимателно детайлите й, така че да изберете върху кои от тях да акцентирате, използвайки цветни конци. Идва ред и на най-забавната и творческа част, а именно декорирането. С помощта на игла, конци в различни нюанси и известна доза сръчност можете бързо и лесно да украсите някои части от снимката, така че те да изглеждат релефни и да накарат фотографията да оживее на стената в хола или спалнята. Бъдете прецизни и внимателни, така че да не разкъсате снимката, като подберете няколко различни цвята конци, така че да паснат на отделните елементи, които искате да подчертаете, и те да изглеждат колкото се може по-естествени. След това поставете снимката в красива рамка и изберете подходящо място за нея в хола, кухнята, а защо не и цветната детска стая?