Направете стенния часовник по-цветен и интересен

Последна редакция на 24/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 736 пъти

Стенният часовник е много повече от досадна тиктакаща джаджа, която заема мястото на някоя красива декорация в дневната или офиса. Придайте креативен завършек на тази често подценявана вещ у дома, като използвате ефектно холограмно фолио.

  • За целта просто премахнете часовниковия механизъм и облепете циферблата, като бъдете особено внимателни около ръбовете, така че фолиото да не се прегъне.
  • Изтласкайте излишния въздух между фолиото и плоскостта с помощта на линия или друг твърд предмет и прикрепете обратно часовниковия механизъм.
  • Тази толкова лесна за реализиране идея със сигурност ще освежи жилището ви и ще превърне стенния часовник в пълноценна част от интериора, която ще впечатлява вашите гости. А най-хубавото е, че за изпълнението на този проект не е необходимо да инвестирате солидни суми в скъпи материали!

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 5 интригуващи начина да освежите облика на скучните предмети у дома

Стенният часовник е част от дизайна на почти всяко помещение – често го поставяме над дивана в дневната, някъде около гардероба в спалнята или пък над работното бюро в офиса, така че да планираме по-прецизно времето си. Този елемент обаче може да бъде не само практично, но и наистина красиво допълнение към интериора, което да вдъхне живот на семплото и изчистено помещение. За целта използвайте интересно холограмно фолио, което ще откриете в магазините, посветени на проектите от типа „направи си сам“. Първата стъпка тук е да разглобите часовника, като премахнете механизма, така че да можете да облепите циферблата с фолио. След това внимателно положете фолиото, като изрежете излишната част с джобно ножче. Обърнете особено внимание на ръбовете на часовника – те трябва да бъдат покрити с фолио, така че творческият ви проект да не се разлепи на по-късен етап. За да бъде новата ви декорация наистина перфектна, изтласкайте балончетата с въздух, които се оформят между фолиото и циферблата с помощта на шпатула или пластмасова линия. След това прикрепете отново часовниковия механизъм и се похвалете на близки и приятели със своето ново творение! Освен икономична, тази идея е и изключително лесна за изпълнение, като позволява да приобщите часовника към останалата част от интериора.