Как да се справим със силния шум

Последна редакция на 06/05/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 488 пъти

Силният шум е едно от първите притеснения, с които се свързва животът в близост до улица с натоварен трафик. Симфонията от двигатели, клаксони и профучаващи линейки едва ли е най-добрата музика, която може да си пожелае човек. Истината е, че ситуацията не е чак толкова тревожна, особено ако се погрижите да имате качествена дограма, с акцент върху шумоизолацията. Ето няколко насоки за това на какъв стъклопакет за прозорците, гледащи към шумната улица, да заложите:

  • Висок RW индекс. RW е индексът, който посочва каква е степента на звукоизолация на предлагания стъклопакет. Колкото по-висок е този индекс, толкова по-добре ще бъдете изолирани от шума навън.

  • Комбинирани стъкла. Използвайте стъклопакет, при който са комбинирани стъкла с различна дебелина. По този начин резонансните трептения се поглъщат по-добре.

  • По-широко газово пространство. Шумоизолацията се подобрява с увеличаване разстоянието между стъклата. Прекаленото им раздалечаване, в същото време, би понижило качеството на топлоизолацията, затова е препоръчително да се обърнете към специалисти, които да ви предложат оптимален вариант.

Висок RW индекс. RW е индексът, който посочва каква е степента на звукоизолация на предлагания стъклопакет. Колкото по-висок е този индекс, толкова по-добре ще бъдете изолирани от шума навън.

Комбинирани стъкла. Използвайте стъклопакет, при който са комбинирани стъкла с различна дебелина. По този начин резонансните трептения се поглъщат по-добре.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Как да живеем по-качествено, ако жилището ни е на натоварена улица