Използвайте ги за сърцевина

Последна редакция на 04/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 2 533 пъти

Кутиите за бутилки всъщност ще са сърцевината на вашия шкаф. Те ще се разположат в него вместо рафтове, за да подслонят дори най-скрито пазените ви вина.

Те могат да бъдат метални, дървени, дори и от по-твърд картон. Ако не харесвате оригиналния им цвят, спокойно може да ги пребоядисате, за да придадете индивидуалност на своя шкаф.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направете си сами страхотен шкаф за вино

Независимо дали обичате бяло или червено вино, или пък розе, младо или отлежало, от стария или новия свят, бутилките с вино заслужават да им бъде отредено почетно място в дома. Затова на вашето внимание тук представяме схема, по която много лесно можете да се ориентирате как сами да си направите шкаф за вино. В случая шкафът ще бъде с дължина от 45 см. или 450 мм. и височина от 26,5 см. или 265 мм. Предвидени са три рафта, в които да се побират по пет стандартни бутилки за вино. Всеки така наречен рафт може да бъде изработен от дърво, като височината му ще бъде от 55 мм. Разстоянието между върха на долен рафт и дъното на горен ще бъде 50 мм. Във всеки от трите рафта, както вече споменахме, ще могат да се сложат по пет бутилки, тоест това са общо петнадесет бутилки с вино. Изрязват се съответно по пет полукръгли отвора, в които да легнат бутилки за вино. Последните могат да бъдат метални, пластмасови, дървени, като ролята им е да фиксират по-добре бутилките върху рафтовете. За да се получи още по-интересен дизайн, въпросните кутии за бутилки дори могат да се боядисат в различен цвят, например в зависимост от това какъв цвят вино има поставено в тях.