Минимализъм и душевен комфорт

Последна редакция на 27/04/2024 от Ирена Петрова

Като част от неумиращия дизайн на дома ѝ, е залагането на минимализма, с който човек никога не може да сгреши. Минималистичното осветление, мебелиране, изкуството и предметите разкрива преднамерена склонност към скулптурни форми, поръчков текстил и заземяващи текстури. В къщата преобладават светлите неутрални тонове, на които цветните витражи поставят ненатрапчив акцент. Няма да забележите излишни предмети, мястото е просторно и всичко си е точно на мястото.

Къщата излъчва невероятно спокойствие, което е важно за Кирстен. Според нея домът трябва да бъде място, където човек може да презареди батериите си и да релаксира качествено. Къщата изглежда отворена и свежа, предната част гледа на изток, така че сутрин, когато закусва, светлината се процежда през прозорците и сякаш целият коридор светва. Следобед голямо количество слънчева светлина прониква в задната част на къщата. Така Кирстен получава перфектния баланс между сянка и светлина.

Ако планирате промяна в интериора на вашия дом, можете да се свържете с някой от специалистите на МайсторПлюс в интериорния дизайн.

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Домът на световноизвестния архитект Кирстен Станишич