Подходящи видове растения за отглеждане в апартамент с южно изложение

Последна редакция на 19/04/2024 от Патриция Симеонова

Кактусите и сукулентите са перфектните кандидати, които ще процъфтяват, като можете да ги поставите дори и на перваза на прозореца. Те са природно приспособени да оцеляват в пустинна среда. Разгледайте Euphorbia tirucalli, Аloe Vera, oпунция или така наречената бодлива круша. „Кожата“ на кактусите намалява почти до минимум изпарението на вода. Бодлите пък помагат при достъпа на слънчева светлина. Когато има много бодлички на гъсто, те осигуряват сянка. Кактус като Cephalocereus senilis може да се справи много добре в силно слънчеви условия заради своите космати бодлички.

Разбира се, не е задължително да се придържате към сукуленти и кактуси у дома. Много билки и подправки виреят при южно изложение, и ако искате да се пробвате с градинарство вкъщи, няма как да изберете по-добро място от това.

Много дървета-джуджета могат да се отглеждат, например лимоновите. Поставени до южен прозорец, те ще се развиват добре. Така че помислете за отглеждането на малки цитрусови дръвчета – портокали, лимони, кумкуат.

Можете да използвате южното местоположение, за да създадете истинско кътче от рая. Постарайте се да сте подготвени предварително. Ако все още сте на етап, в който имате нужда от ремонт и смяна на интериора, потърсете съдействие от специалистите, регистрирани в MaistorPlus.

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Цветя, подходящи за жилища с южно изложение