Пет начина да предпазите цветята, отглеждани от южната страна

Последна редакция на 28/03/2024 от Патриция Симеонова

Както вече знаете високите температури и силното слънце, могат да навредат на вашата домашна градина. Ето пет начина, които да интегрирате в дома си:

  • Защитете корените на растенията като използвате двойно засаждане. Това означава растението да бъде в своя саксия, след което да го поставите в декоративна саксия или кашпка. По този начин изолирате корените от горещините.
  • Поставете щори на прозорците, така че да може да ги отваряте и затваряте, като може да регулирате в точното количество.
  • Използвайте плътна завеса, по този начин ще спрете светлината, навлизаща в стаята. Може да пуснете завесите в топлите и слънчеви часове на деня, и след като Слънцето вече не е толкова наказващо да ги приберете.
  • Поставете лека полупрозрачна завеса, като по този начин ще осигурите ярка непряка слънчева светлина и мекота. Това ще предпази деликатните екземпляри в колекцията ви, които обичат топлината, но все пак не и екстремните условия.
  • Използвайте завеса, която покрива само половината от височината на прозореца, като засенчите долната част и отставите да влиза директна част през горната.

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Цветя, подходящи за жилища с южно изложение