Хиперболизирани размери на пространството и неправилно измерване

Последна редакция на 05/05/2024 от Патриция Симеонова

Последното нещо, което ви се иска е да закупите мебели по вкуса си и да не паснат в помещението, за което са предназначени или да не успеят да преминат през входната врата. За съжаление това е една от най-честите грешки, допускани от новодомците.

Малката стая не изглежда особено добре, когато е обзаведена с неподходящите размери мебели, като например голям диван, без значение колко е удобен той. Същото важи и за винтидж миниатюрни мебели, разположени в голямо, съвременно и отворено пространство – просто не се вписва.

За да избегнете недоразумения, измерете размерите на стаята, в която искате да поставите мебели, независимо дали е коридот, хол, кухня, спалня или домашният ви офис. Може да е по-лесно, ако направите чертеж като се опитате спрямо мащаба да нанесете мебелите. Добъr метод е да залепите хартиено тиксо на пода, за да ви помогне да визуализирате новата мебел и къде би била най-добрата позиция за нея. Важно е да прецените и колко пространство ще бъде необходимо около нея. Не искате да поставите красивия си шкаф и да разберете, че вратичките не могат да се отварят, нали?

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Грешки, които да избегнете при обзавеждане на първия ви дом