Осветлението – декорация и функционалност

Последна редакция на 02/05/2024 от Патриция Симеонова

Важно е да разполагате с осветление във вана – за мрачните дъждовни дни или пък уютните вечери.
•    Кабелно осветление – лунички или осветителни ленти могат да се инсталират на стените, тавана, под шкафовете, общо взето навсякъде, за да спестите място. Монтирайте осветлението на ранен етап, за да няма стърчащи кабели. За да намалите използването на енергия и да имате възможност за регулиране силата на светлината, използвайте димер. Така може да добавите атмосфера по време на вечеря или докато гледате филм. 
•    Непостоянно осветление – соларните лампи са един добър начин да добавите светлина. Свещи на батерии също внасят интимна атмосфера, като не рискувате да запалите нещо.
•    Външно осветление – под допълнително опънатата тента, прикрепена към вашия ван, монтирайте осветление. По този начин ще прекарвате чудесни дълги вечери на открито. Моделите, разполагащи със сензор за движение пък ви осигуряват светлина, ако ви се наложи да напуснете микробуса, за да използвате тоалетната на къмпинга, например. 
•    Най-доброто осветление за миниван – използвайте студена светлина във функционалите места като кухнята. Там, където релаксирате, използвайте мека и топла светлина. Използвайте LED крушки – издържат по-дълго време и са енергийно ефективни.

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Живот на колела - как сами да осъществим проекта си?