Фокусирайте се над играта със светлината

Последна редакция на 20/04/2024 от Патриция Симеонова

В малките пространства често се усеща тъмно поради малките прозорци или липсата им. Използвайте осветителни тела, като ви съветваме да ги разполагате на стените или на тавана. Избирайте по-компактни и прибрани осветителни тела. Комбинирайте различни видове интериорно осветление с цел да постигнете светла и уютна атмосфера.

    Ако някога сте се чудили какъв е отговорът на въпроса „дали огледалата правят стаята да изглежда по-голяма?“ – отговорът е „Да“. Те могат да създат визуалната илюзия, че стаята е по-голяма и отворена. Използвайте фокусна точка и насочете огледалата към нея, за да създадете илюзия за дълбочина. Отразявайки светлината – естествена или изкуствена, създават представата за повече простор. Ефективен метод също е и поставянето на огледало около прозорец, отразявайки външната среда.    

    Огледала на стените и стъклени маси, или пък огледални вратички и вътрешност на шкафовете създават усещане за повече простор. А мислили и сте за огледален под? Това е друг интересен начин за визуално уголемяване на помещенията.

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Как да декорирате малки пространства?