Как да декорираме в джапанди стил

Последна редакция на 08/05/2024 от Патриция Симеонова

Почитатели ли сте на минимализма и hygge? Ако отговорът е „да“, то е време да експериментирате с джапанди. За да постигнете такава визия, фокусирайте се над натурални материали и незавършени дървени и бамбукови елементи, които дават чувство за природа и опростена красота. Използването на приглушени тонове с нотка на бледо зелено, създаването на домашна оранжерия и внасянето на повече растения в дома – съсредоточете се към всеки елемент, който напомня на външния свят.

Намаляването на безпорядъка е ключът към постигането на джапанди. Фокусът е над чист линии и отворени пространства. Ако сте почитатели на минималистичното излъчване, но имате активно домакинство и ви е трудност, опитайте да постигнете „искуствен минимализъм“ като закъпите контейнери и кутии, за да скриете всички вещи и да постигнете по-подреден вид. 

За да извлечете най-доброто от двата свята, съчетайте уюта от Скандинавия с елегантността на Япония. И двата стила се фокусират над практичността и постигането на дзен чувството във вашия дом. Оглеждайте се за устояващи във времето елементи. 

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Скандинавският стил среща японския минимализъм или по-просто казано – Джапанди