Следвайте правилото 80/20

Последна редакция на 19/04/2024 от Станислава Матеева

 

Преди всичко искате да сте сигурни, че и двата интериорни стила, които използвате, в крайна сметка наистина работят заедно, а не се борят за превъзходство. За да се убедите, че това е така, ще трябва да зададете на всеки от тях определена роля в дизайна и, колкото и трудно да е, да се придържате към нея, докато проектирате, а и в последствие поддържате стаята.

Най-добрият начин това да се случи, е да следвате правилото 80/20. Според него трябва да посветите 80% от дизайна на стаята на един стил, а другите 20% - на друг. 

  • Онези 80% трябва да бъдат основният ви фокус и затова вероятно ще окажат влияние върху избора ви на цветове, мебели, осветление, подови настилки и т.н. Разбираемо, това трябва да бъде този стил, с който се идентифицирате по-силно.

  • Вторият стил ще поеме по-скоро фонова роля. Тя трябва да представлява приблизително 20% от цялостния дизайн. Акцентни елементи като по-интересни мебели, осветителни тела и привличащи вниманието стени са отличен избор.

Повечето хора избягват да комбинират две различни естетики с оправданието, че няма да изглежда добре. Това обче не е така. Следвайки нашите съвети, ще успеете да комбинирате стиловете в дома си като професионалист. Ако все пак се нуждаете от професионална помощ за преобразяването на дома ви, можете да се свържете със специалнистите в сферата на интериорния дизайн, регистрирани при нас. За да го направите е нужно да подадете заявка за безплатен проект. В отговор ще получите разлияни предложения, които да сравните, за да изберете най-подходящото за вас.

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Как безпогрешно и смело да смесваме различни стилове при обзавеждането на дома си?