Изкуственото езерце в малката градина

Последна редакция на 23/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 654 пъти

Не е задължително да имате много голям двор, за да си позволите в него да поместите езерце с растителност, а защо не и с риби. Разбира се, едва ли пространството ще ви стигне, за да изградите водна инсталация с мостче отгоре, но има други варианти, съобразени с по-малките площи:

  • Използвайте стари съдове с по-голям диаметър, които да напълните с вода и вътре да засадите цветя.
  • Не пренебрегвайте и решенията, които се предлагат в магазините - големи кашпи, които да превърнете в мини-езерца.
  • Заложете на правоъгълните форми и сами сковете своето декоративно езерце. Само трябва да се уверите, че то е добре уплътнено и след като налеете водата, тя ще остане в него.

Ако тези идеи са ви вдъхновили или имате други, чиято реализация изисква намесата на професионални озеленители, то тези, регистрирани в MaistorPlus могат да ви помогнат. Заявете проект безплатно и на база получените предложения изберете това, което най-точно отговаря на нуждите ви.

Свързано:

Декорация за стена 5 хитри идеи за малката градина

Малко езерце за малък двор - възможно е и е много лесно за осъществяване. Необходим ви е по-голям съд, който да напълните с вода, така че е много важно да няма дупки по него, от които тя би изтекла. Може да заложите и на готови предложения, налични в големите магазини - така например една кашпа с по-сериозен диаметър би свършила чудесна работа. Ако смятате, че пространството, което ще обособите за езерцето, е по-подходящо за правоъгълна форма, то може да се заемете със задачата и сами да го сковете. Вариантите са много, а крайният резултат е много приятен. Може дори да използвате дъждовната вода от улука, за да пълните своето езерце. Или да трансформирате някое старо буре или друг съд, потънал в паяжини, превръщайки го във воден растителен кът в малкия ви двор.