Съчетаване на цветовете е хола

Последна редакция на 25/04/2024 от Радина
Източник | Видяно 1 176 пъти

Както разбрахте, можете да използвате всички цветове. Основното е да ги съчетаете правилно и тогава всяка цветова комбинация ще изглежда както сте си я представяли.

Всеки цвят има топли и студени нюанси. В зависимост от това кой тон изберете, един и същи цвят може да създаде различна атмосфера.

Топлите нюанси:

  • За хол повечето хора предпочитат топлите цветове. Те осигуряват уютната атмосфера, към която всеки навярно се стреми. 
  • Светлата стена изглежда добре в малка стая. Стая в стила на класицизма с такъв тапет ще се хареса на романтичните хора и тези, които се възхищават на стила от минали епохи.
  • Допълнете светлите стени с мебели от тъмно естествено дърво и ще можете да пресъздадете желаната атмосфера.

От по-тъмните цветове можете да изберете и такива с по-топли нюанси. Например шоколад, бордо и т.н. Тъмните нюанси на жълто, оранжево или червено ще направят стаята уютна. Например горчица, теракота, праскова или люляк.

Студени цветове

  • За да разширите визуално стаята и да направите стените по-високи и по-широки, използвайте студени нюанси. Палитрата от студени нюанси е доста богата.
  • Свежи разновидности на синьо или зелено са доста модерни - мента, шам-фъстък, маслина, липа или морско зелено, например.
  • За да направите интериора на стаята по-луксозен и по-богат е добре да използвате лилаво.
  • За да проектирате стая в скандинавски или минималистичен стил, трябва да заложите на студени монохромни тонове: черно и бяло.

Задействайте въображението си и творете на воля, създайте прекрасна атмосфера, в която да се чувствате уютно. Ако изпитвате затруднения в цветовите комбинации и желаете да се допитате до професионалист, то доверете се на експертите, регистрирани при нас и пуснете своята безплатна заявка за проект. След това можете да сравните различните предложения и да помислите кое би било най-подходящо за вашия дом. 

 

 

Свързано:

Декорация за стена Как да комбинираме цветовете в хола?