Тапет с винилово покритие

Последна редакция на 26/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 1 235 пъти

Тапетът с винилово покритие е една от добрите опции за стените в банята, що се отнася до функционалност. Ако този тип покритие не ви се струва удачно, заради не особено привлекателния си вид, помислете пак. През последните години виниловият тапет се усъвършенства все повече и повече и се превръща в прекрасен и често предпочитан вариант за облицовка на стените в банята. На пазара има безброй модели на този тип, които биха украсили дома ви по един наистина стилен начин. 

  • Важно е обаче да бъдете сигурни, че настоящата ви стенна повърхност може да се възползва от виниловия тапет. Какво ще рече това? Тъй като е по-малко лепкав от обикновения тапет, виниловият няма да може да се залепи за матови или груби повърхности. Също така той работи най-добре, когато е изложен на непряка влага. Затова го използвайте, за да облицовате повърхност, която покрива долната част на стените.

  • Предимство на виниловите тапети е, че всъщност можете да ги изпробвате, преди да ги приложите. Купете ролка или пък мостра, след което я залепете в банята. 

  • При избора на модел винилов тапет, имайте предвид, че тези с по-едри шарки биха могли визуално да намалят размера на вашата баня. 

  • За сметка на това пък, тези с вертикална структура извеждат погледа нагоре и създават илюзия за повече простор и височина на помещението. И логично, хоризонталите визуално го разширяват.

Свързано:

Декорация за стена 4 идеи за свежи и модерни стенни покрития в банята