Огледалото като предмет на изкуството

Последна редакция на 06/05/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 648 пъти

Формата на огледалото не е единственото нещо, което позволява да си „играете“, когато декорирате своя апартамент. Също така си струва да се използва наклона му. Така можете да създадете безкрайни интересни възможности за интериорен дизайн. 

  • Съвет: ако имате огледало с нарушена амалгама отзад, то се опитайте да го разкрасите с техниката декупаж и да създадете една прекрасна картина. Или просто да си купите бои за стъкло и да рисувате по него. Отличен ефект в това отношение се постига също със спрей за боядисване на коли с металически отблясък.
  • С помощта на добре поставено огледало, цветята в стаята могат не само да бъдат подчертани дискретно, но и да увеличат зеленото си присъствие. Така ще имате зелен огледален оазис. Сложете 3-4 саксии с бегонии на перваза на прозореца. После монтирайте зад тях огледална повърхност, която ще умножи зелените им листа десетократно. 

Представените идеи не са всичко, което може да се каже за такъв интериорен предмет като огледалото. В крайна сметка това са едни от най-простите и евтини опции, които дават възможност да създадем уникални интериорни решения. Въображението ще ви води как да използвате огледалните повърхности. А ако се нуждаете от професионален съвет специалистите, регистрирaни в MaistorPlus, винаги са готови да помогнат. Достатъчно е да направите безплатна заявка за проект, да изберете най-подходящата оферта и промяната в дома може да стартира.

Свързано:

Декорация за стена Подарете си вълшебен свят с огледало в дома