Повече светлина в малката баня

Последна редакция на 26/04/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 638 пъти

Лампата не е типична за банята, но тя наистина може да промени усещането за пространство. В същото време внушава изисканост и топлина. 

  • Поставете я върху плота или експериментирайте като монтирате малки лунички или аплици от двете страни на огледалото например. Така ще изглежда, че светлината се разпространява дори още повече в помещението.
  • Разположението е важно, защото колкото по-подходящо е мястото, където се намира осветителното тяло, толкова по-голям ефект ще има за подобряване на атмосферата в банята.
  • Може да изберете едноцветна или шарена лампа в зависимост от интериора. Ако основата, зададена от плочките ви, е в еднороден нюанс, то един пъстър абажур ще бъде ефектен акцент. В същото време за колоритната баня правилният избор са аксесоарите в изчистени тонове. 
  • Меката светлина, в комбинация с красиви екстри, поставени върху вашия плот, могат да направят банята едно от любимите места в дома ви, където да се насладите на освежаващ душ или успокояваща вана.

Вижте още: Впечатляващи резултати, които могат да се постигнат с лунички за баня

Свързано:

Декорация за стена 4 свежи предложения за плота в банята

Много хора предпочитат изчистени бани – бели стени и семпли дървени шкафчета. На снимката се вижда предпочитанието именно към този вкус. Плота е PVC в кремав цвят, комплектован с подходяща мивка в бял цвят. Шкафчетата са дървени и идеални, за да поставите в тях кърпи, тоалетни принадлежности, козметика, дори лекарства. Дръжките им са в цвят аквамарин и имат нестандартна форма. Поставката за кърпи е монтирана към стената и е разположена на удобно място. Огледалото заема централно място като е допълнително осветено с четири крушки, намиращи се над него. До огледалото се намира течния сапун и чаша, подходяща за четките за зъби. По-голяма лампа е поставена на плота и внася допълнителен уют и изтънченост към банята. На плота могат да се поставят разнообразни елементи за декорация, които да ви радват всеки път щом ги погледнете. В случая тук се вижда раковина и сламено чадърче. Явно собствениците на дома обичат морето. Вие може да пробвате с други артикули, които лично вас ще направят щастливи. Хубаво е да имате кутия с носни кърпички, както е в случая. Идеята за цвете е също наситена с позитивизъм. Бялата орхидея се вписва чудесно в тази конкретна баня, където обстановката е повече от съвършена. Всичко в нея говори за вкус и деликатна чувственост.