Как да се грижим за красотата на порцелана?

Последна редакция на 03/05/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 554 пъти

Колекциите от качествен порцелан обикновено радват повече от едно поколение. За да могат продуктите да обслужват по-дълго време собствениците си, за тях е нужно да се полагат особени грижи.

  • Основният им враг са домакинските химически препарати. Активните вещества в съвременните детергенти, техните абразивни компоненти и горещата вода могат да разрушат порцелановата повърхност. Това причинява замъгляване на цвета, поява на пукнатини в релефните зони. 
  • Най-подходяща за измиване на порцелан е леко топлата вода.
  • Не се препоръчва да търкате порцелановите предмети - за да премахнете забележимата мръсотия е по-добре да използвате неутрален сапун. Можете да измиете сапуна, като потопите продукта в съд с вода. Не чакайте, докато изсъхне, внимателно избършете. Това ще помогне да се избегнат петна по повърхността.
  • Използвайте мека бяла кърпа, за да премахнете петната и праха. Или четка с естествени косми със средна мекота.

Порцеланът има място във всеки дом, стига да му дадете шанс. С негова помощ може да внесете по-нетипична, но и много изискана декорация в интериора. Ако имате огромно желание, но не знаете как да го приложите в дизайна на стаите, то винаги може да потърсите съдействие от професионалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Свързано:

Декорация за стена Порцелан в интериора – класическа красота и великолепие