Стъпка 5: Изберете цвят за акцент

Последна редакция на 05/05/2024 от Жаклина Иванова
Източник | Видяно 627 пъти

За финал е добре да си изберете един цвят, който да бъде акцентен. Той е подходяща добавка за всяка една стая във вашето жилище. В края на избора на цветове в интериора трябва да имате точно четири цвята от цветовата схема. Вече сте почти готови. Но най-вероятно в момента се чудите какво да правите с избраните от вас цветове. Ето и „правилата“, които трябва да следвате, за да проработи и във вашия дом цялостната цветова схема.

  • Първо е добре да украсите, използвайки цветовете в цялата къща. Тоест, когато избирате определена гама за стая, ограничете избора си само до нея. Не ги смесвайте, защото има възможност резултатът да не ви удовлетворява.
  • Не е необходимо да избирате ярки цветове за всичко, можете да се доверите на по-бледите нюанси. Всички зависи от вашите лични предпочитания.
  • Тук е мястото, където и неутралните цветове се появяват.
  • Използвайте основния си цвят активно. Хубаво е да присъства във всяка стая на дома ви, но не е необходимо да бъде винаги в огромни количества или пък в еднакъв нюанс.

Ако ви предстои да избирате цветове за вашия дом и имате нужда от професионален съвет, то можете да се свържете препоръчаните дизайнери, регистрирани в MaistroPlus. Изпратете напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните да видите мнения на предишни клиенти и да изберете най-добрата сред тях за вас и вашия дом.

Свързано:

Декорация за стена Как да изберете най-подходящия цвят за дома си?