Стъпка 1: Разберете дали сте любител на топлите или студените цветове

Последна редакция на 05/05/2024 от Жаклина Иванова
Източник | Видяно 597 пъти

Хората са различни и всеки по своему има собствени предпочитания за това как да изглежда дома, какви декорации да добави, на какви цветове да се довери и към кой стил да се придържа. Най-важното е всеки да усеща уединение, щастие и хармония в своята „крепост“.

  • Цветът може да играе важна роля за постигането на тези цели. Така че първата стъпка към намирането на вашата цветова схема е да разберете дали искате домът ви да е мястото, от което черпите сила, енергия и вдъхновение или мястото, което ви отвежда в една по-спокойна и тиха вселена.
  • Топлите цветове (жълто, оранжево и червено) имат тенденция да бъдат стимулиращи и всъщност могат да направят стаите по-топли. Те са перфектни, ако искате да се приберете у дома и мигновено да се почувствате заредени с енергия.
  • Прохладните цветове (синьо, зелено, лилаво) са склонни да успокояват и предразполагат към релаксация. Те са идеални, ако искате да се приберете вкъщи и да си почивате. Това не е решение „всичко или нищо“, а насока към гамата, която ви привлича и ще ви помогне да се чувствате максимално комфортно в дома си.

Вижте още: Шест грешки при избора на цветове за дома

Свързано:

Декорация за стена Как да изберете най-подходящия цвят за дома си?