4. Използвайте вече наличното и изгответе план

Последна редакция на 03/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 768 пъти

Преди да се отправите към магазина за мебели, се разровете в килера на баба. Или в своя, както и на тавана, в мазето, на село. Потърсете стари антики, картини, потънали в прах и паяжини, сервизи, подарявани за нечия сватба и останали в кутията. Вероятно поне някой гоблен ви чака скрит някъде из дома на детството ви. Озърнете се за вдъхновение първо в наличното, а след това вървете на покупки. Защото старинното ще е заредено с емоции, ще ви носи мили спомени, които ще се преобразуват в уют и хармония. И след като видите с какво разполагате, си изгответе подробен план. Решете от какво още се нуждаете, как и къде ще го позиционирате. 

А ако все пак чувствате нужда от професионална помощ, нашите интериорни дизайнери са насреща. Само трябва да заявите проекта си и до 24 часа ще получите атрактивни оферти, които да сравните и да изберете най-удачната за вас спрямо бюджета и изискванията ви. Вижте профилите на кандидатствалите специалисти, прочетете препоръки от предишни клиенти. Преценете желаете ли да поканите някого на оглед и при наличие на такъв, го наемете. След реализиране на заданието ви, споделете отзива си в сайта. 

Свързано:

Декорация за стена Как да започнете да обзавеждате от нулата новия си дом?

На колажа виждате два примера за цветни интериори. Първо, спрете погледа си на левия. Тук основните цветове са черното и бялото. Нищо особено интересно, нищо впечатляващо. Интериор, който рискува да бъде скучен и напълно безизразен. Но тук се намесва сервиза от баба, който вероятно е стоял дълги години в някой кашон. С тези весели сини вазички целият облик на помещението се променя. А сега насочете вниманието си към десния пример. Твърде смело, провокативно, ярко. Но със сигурност весело и носещо настроение. Всеки цвят влияе различно на хората. Ако сте със силен темперамент, подобен ярък интериор изобщо не би ви притеснил. Освен това цикламеното дори не е преобладаващо в стаята. То е компенсирано с голямо количество бежово – масата, по столовете, килимът, вазите. Съчетано е и с няколко сини елемента за контраст.