Осветлението в спалнята - как да го направим сами

Последна редакция на 28/03/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 050 пъти

Осветлението в една стая винаги е ключов елемент за създаване на приятна атмосфера, затова ви препоръчваме да се възползвате максимално от предимствата, които носи:

  • Ако търсите ефектно решение за вашата спалня, може да заложите на лампичките, разположени на голям зиг-заг по стената над леглото. Между тях е подходящо да закачите снимки с любимите ви хора и пейзажи, които да ви носят позитивно настроение.
  • В случай че искате декоративно осветление, което да не заема цялата стена, а да служи за деликатен акцент, вариант е да измайсторите стенни лампички като използвате буркани, прикрепите ги към дървени плоскости, а вътре в тях поставите малки коледни светлинки. За допълнение  да използвайте изкуствени цветя, които да се показват от бурканите и така да създадете малки светещи вазички за стена.
  • За тези, които искат да сменят стария скучен полилей, също има опции - с помощта на тел оформите голям пръстен, за който да завържете различни по дължина дантели или прежда, които да висят надолу. Пак с тел прикрепете крушката към средата на пръстена и оформите новото си ръчно направено осветително тяло. 

Вижте още: 5 креатвни нощни спални за вашата спалня

Свързано:

Декорация за стена Мебели и декорация за спалнята - как да си ги направим сами

Светлината в спалнята е много важен елемент за създаването на уют в стаята. Ако искате да измайсторите сами декоративни лампи или лампион, може да използвате подръчни средства и да превърнете спалнята си в приказно кътче, където с удоволствие да си почивате. Може да се спрете на коледните лампички, които светят в мека златиста светлина. Те могат да бъдат поставени на зиг-заг на стената над леглото, както се вижда на снимката горе вляво. Между някои от лампичките с помощта на малки дървени щипки може да закачите снимки, запечатали ваши любими моменти, хора и места. Така тези спомени ще са последното, което виждате преди вечер да заспите. Друго интересно решение, включващо коледни лампички, са малките осветителни тела за стена, които са показани на снимката горе вдясно. За да си направите такива ви трябва буркан, за гърлото на който да завържете въженце и така да го закачите за малка дървена плоскост, която ще е окачена на стената. Самият буркан напълвате с лампичките и в добавка може да сложите няколко изкуствени цветя. Така ще имате светеща ваза на стената. В случай, че се нуждаете от нов полилей, то снимката долу вдясно може да ви вдъхнови да си изработите сами такъв. С помощта на тел оформете пръстен с необходимия диаметър и прикрепете крушка към него, отново използвайки тел. След това завържете панделки, дантела или прежда за пръстена и вашият полилей е готов.