Перфектното съчетание от тапети и околна среда

Последна редакция на 25/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 276 пъти

Вариантите за внасяне на флорални мотиви са безкрайни, като водещ сред тях са добре познатите ни тапети. Те с лекота ще внесат приветливо винтидж настроение, когато са изпъстрени с нежен цветен принт.  

  • Ако искате флоралното да е основна тема в интериора - то заложете на пъстра тематика, създайте акцент. Нека има контраст между тапетите, мебелите и пода. Обърнете внимание на снимката отляво, където има пъстри нюанси по стените и дивана, но подът е от натурално дърво, което създава хармония в композицията.
  • Дясната снимка пък показва как можете да пренесете конкретни тонове от флоралния тапет върху околната среда. Сив под, облечен с красива пъстра постелка, заедно заобиколени от мебели в различни нюанси на розовото. Тапетът пък е със сив фон и красиви цветя с преливащи цветове, на които прави комплимент обзавеждането.

Виж още: Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят

Свързано:

Декорация за стена Великолепните флорални мотиви влизат в интериора

В тези две стаи на почит е кокетният, женствен дизайн, който не изневерява на себе си и се разгръща в разнообразие от цветове с нежни и пъстри габри и цветни мотиви. В стаята отляво основният цвят е синьото. Той е комбиниран с естествена дървена настилка със старинен външен вид и представлява фон на разнообразието от красиви рози, изобразени по тапетите, върху дивана и придружаващите го възглавници. Завършващ щрих е масичката със златисти крачка и бяла повърхност, върху която е поставена голяма елегантна обла ваза в бял цвят, пълна с естествени цветя. Отдясно пък основният раздвижващ цвят, около който се гради целия интериор и представлява тема на стаята, е розовото. Различни негови подтонове можем да видим както върху мебелите и чергата на земята, така и върху красивите пъстри пролетни цветя, изобразени върху стените. Кокетно и красиво, обзавеждането не е прекалено. Тук на почит е симетрията и разнообразието от красиви овални форми, които можем да видим както върху табуретките и дивана, така и върху поставените съдове с подправки върху столчето, служещо за кафе-масичка. В наситен коралов цвят са неговите крачета, както и пухената табуретка в негово съседство, и наметката, небрежно поставена върху симпатичния светло-розов диван.