ЕКСПОМЕБЕЛ

Последна редакция на 08/05/2024 от Ирена Петрова

В рамките на Архитектурно-строителна седмица 2023 се проведе и изложението ЕКСПОМЕБЕЛ - специализирано за мебели, интериорен дизайн и архитектура и обзавеждане. Изложението представи български и чуждестранни компании за обзавеждане за дома, офиса и хотела - корпусни и тапицирани мебели, матраци и подматрачни рамки, маси и столове, офис мебели, градински мебели, интериорен текстил.

ЕКСПОМЕБЕЛ е единствена по рода си професионална платформа за срещи и генериране на нови идеи в интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането. Изложението беше организирано съвместно с Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), която е единственият официален представител на работодателите в секторите производство на мебели, дървообработване, производство и доставка на машини и материали за дървообработващата и мебелната промишленост.

Посетителите имаха възможност да видят интересна изложба в централното фоайе, озаглавена „Български дизайн 21 век – форма и функция“. В нея изпъкна емблематичната Seat Table, или накратко ST - елегантно и грабващо с простотата си решение за трансформиращ се в маса стол. Той дължи появата си на успешното сътрудничество между дизайнера Илиан Милинов и визионера Младен Цонев, мениджър на компанията за производство на офис мебели ОРТ. Друг интересен експонат, включен в изложбата, беше полувелосипеда на дизайнера Мартин Ангелов.

Като основен компонент за успеха на Архитектурно-строителна седмица организаторите определиха подкрепата на браншовите организации: Камара на строителите в България, Камара на архитектите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Българска асоциация за изолации в строителството, Българска асоциация на фасадната индустрия, Асоциация на търговците на едра строителна техника, Национална асоциация на строителните предприемачи, Български съвет за устойчиво развитие, Национална компания индустриални зони, Българска агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Свързано:

Завърши 23-тото изложение Архитектурно-строителна седмица